top of page

Kısa film yarışması


Dante Alighieri Topluluğu, İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı’nın teşviki ve İsviçre Konfederasyonunun işbirliği ile, XVII Dünyada İtalyan dili Haftası münasebetiyle, 18 ile 26 yaş arasındaki tüm uluslardan genç yönetmenlere ya da böyle bir deneyim yaşamak isteyenlere fırsat sağlayacak bir kısa metraj film yarışması düzenlemektedir.

Bu yılın temasının “Sinemada İtalyanca” olması nedeniyle katılımcıların çekeceği kısa metrajlı filmin konusu da “Aynanın içindeymiş gibi. İtalya’nın dışından görünen İtalya” olacaktır.

  1. Katılımcılar, akıllı telefondan tablete, profesyonel kameraya kadar ellerindeki her türlü aletle, İtalya hakkında farklı konularda film çekeceklerdir. Konular sanattan modaya, doğa manzarasından mutfağa, dilden tarihe ve İtalya hakkında dünyaya fikir verebilecek birçok özelliği kapsamaktadır (İtalsimpatia).

  2. Konu serbesttir ve kısa bir belgesel, monolog ya da iki ya da daha fazla kişi arasında geçecek diyalog formunda yapılabilir.

  3. Film süresi 5 dakikayı geçmemelidir. Aksesuar teknikleri hariç tutulmadan renkli ya da siyah beyaz çekilebilir.

  4. Kayıt ve katılım tamamen ücretsizdir.

  5. Videolar, Youtube ve Vimeo arasından seçilecek ücretsiz paylaşımlı internet kanalıyla yayınlanacaktır ve manşetlerde ekte sunulan yarışma afişi görünecektir. Adayların mesaj konusuna “CONCORSO COME DENTRO UNO SPECCHIO - L’Italia fuori dall’Italia” (“Aynanın içindeymiş gibi. İtalya’nın dışından görünen İtalya”) yarışmasına katılmak istediklerini belirterek, ad soyadlarını, doğum tarihlerini, telefon numaralarını ve hazırladıkları video linkini yazarak çalışmalarını 15 Eylül 2017 tarihine kadar concorsovideo@ladante.it adresine göndermeleri gerekmektedir. (Adayların Dante Komisyonu üyesi olmaları durumunda kart numaralarını belirtmeleri zorunludur).

  6. Jüri, Dante Alighieri Topluluğundan, MiBACT’dan (Sinema Genel Müdürlüğü), İtalya’daki İsviçre Elçiliğinden ve Radio RAI3’ten (Hollywood Party yayını) katılacak birer temsilciden oluşacaktır.

  7. İtalyancadan farklı dillerdeki kısa metrajların İtalyanca alt yazılı olması gerekmektedir.

  8. Dante Alighieri Topluluğu ve MAECI sunulan eserleri yayınlama ve kullanma hakkına sahip olacaktır. Bağlayıcı tek etken eser sahibinin adını belirtmek olacaktır. Girişimle ilgilenen kurumların resmi web sitesinde ve sosyal ağlarda yayınlanması öngörülmektedir.

  9. Kazananların isimleri ve ödüllerin teslim şekli “Dante”nin sitelerinde, www.ladante.it ve MAECI portallerinde yayınlanacaktır.

Birincilik ödülü: Cinecittà’nın tarihsel stüdyolarını ve “açık havada” perspektif ve redüksiyon setlerini ziyaret etmek amacıyla Roma’ya seyahat ve konaklama.


İkincilik ödülü: Dante’nin 4 okulunda (Roma, Bologna, Firenze, Milano) İtalyan dili ve kültürü kursu.


Üçüncülük ödülü: Temalı bir yayın serisi.


BİLGİ İÇİN: concorsovideo@ladante.it

Son Haberler
bottom of page